onsdag den 6. marts 2013

Tænk hvis sådan noget kunne løbe rundt i Danmark...

Der kan siges meget om Amerikansk madkultur og meget er også sandt. Men måske skal vi som danskere, der er en af de nationer i verden, der bruger den mindste andel af vores indkomst på mad, og er et land hvor discountkædernes markedsandel bare stiger og stiger, ikke være de første til at kaste sten.

Her i Austin, hvor jeg befinder mig, startede der for mange år siden en lille købmandsbutik med fokus på kvalitetsfødevarer og bæredygtighed. Idag er der over 300 Whole Foods Markets fordelt over hele USA og også nogle i UK - og jeg har aldrig set noget lignende. Billederne taler for sig selv, og det er svært at forklare omfanget af udvalget i de her butikker.

En gigantisk frugt- og grøntafdeling med alt fra bananer og æbler, til alverdens slags salat, svampe, nødder og kerner i løs vægt, friske frugter og bær der er skåret i stykker og kan købes i bægre i forskellige størrelser. Alt i mælkeprodukter, også noget til folk der ikke bryder sig om laktose. En kæmpe slagterafdeling med et væld af udskæringer, pølser, hakket kød, hele kyllinger, ænder og kalkuner. En kaffeafdeling med omkring 20 forskellige kaffesorter som kan købes i løs vægt. En fiskeafdeling af en anden verden. Ost og friskbagt brød i lange baner. Derudover er der små "caféer"inde i supermarkedet, en med alt godt fra havet, en med BBQ, en med kaffe, kage og is, og endelig en buffet med alt hvad hjertet kan begære af forskellige retter, kæmpe salatbar osv. osv. osv. som man kan vælge af, putte i en lille (eller stor) boks og tage med op til kassen hvor man så betaler efter vægt.

Tænk hvis sådan noget kunne løbe rundt i Danmark - så tror jeg at jeg ville være landmand.















Ingen kommentarer:

Send en kommentar